top of page

Valutahandel med ljusets hastiget

Aphelion är tillståndet då jorden befinner sig längst bort ifrån solen. Utifrån företagsnamnet skapade vi ett koncept baserat på rymdfysik och ekonomi åt ett framgångsrikt fintech-företag.

START

Ny design, webb och nytt profilprogram

Aphelion behövde en responsive webbsajt och vände sig till Soft. Då den tidigare designen var anonym och inget att bygga vidare på tog vi fasta på begreppen i företagsnamnet Aphelion och produktnamnet Quasar och skapade ett koncept med olika himlakroppar i universum och långa intresseväckande rubriker om rymd, fysik, valutahandel och affärsframgång, ofta med utgångspunkt i kända sentenser från astronauter och fysiker.

Videobakgrunder med rymdmotiv​

Vi skapade en ny responsive webbplats i form av en onepage med ett fåtal undersidor med nytt innehåll. Indexsidan fick en videobakgrund i toppen och en interaktiv ticker som visar aktuella priser på några viktiga valutapar och inkastare till de viktigaste undersidorna. Vi har senare integrerat HR-applikationen Teamtailor och skinnat den i Aphelions nya look. Videotoppen finns i en förlängd version som visas  på en TV vid receptionen på Aphelions kontor.
 

Avancerad pappersslöjd 
 

Logotypen utvecklades så att den nu är en toning mellan två röda färger. Vi designade en ny kontorsprofil som bl a rymmer de mest pappslöjdskomplicerade vi någonsin gjort, Aphelions visitkort, vilka inkluderar manuell färgning med rosa och lila och individuell spray och individuell brevprägling av samtliga visitkort.

 

Vi tog också fram mallar till Powerpoint och Word och förfinade och förbättrade presentationsinnehållet i en företagspresentation i Slides som bl a även rymmer komplexa interaktiva modeller, en räknesnurra med förväntat omsättningsförbättring med Quasar eFX och flera videobakgrunder m m.

Trycksak
Presentationslayout
Webbsida
vkort
Undersideslayout
404-sida på webb

Aphelion – en gasell inom fintech

Aphelion är ett svenskt mjukvaruföretag som saluför en valuta-handelsapplikation som används av banker runtom i världen. Värdet på världens valutahandel är hela 5 triljoner USD om dagen och med en snabb eFX-applikation, som Aphelions Quasar eFX, erhåller man fler ordrar och bättre affärer. Aphelion har ca 50 anställda och har varit DI-gasell i tre av de senaste
tio åren.

Våra tjänster i projektet

Art Direction

Webbdesign

Copywriting

Konceptualisering

Print och trycksaker

Fler aktuella projekt

Fler aktuella projekt

Färgglatt onlineverktyg

INDICATE ME

Koncept
med attityd

DIGITAL ROUTE

Tillbaka till projektsidan

Dags för ett bättre innehåll?

Behöver ni vässa era budskap och uppdatera ert innehåll? Tänk Soft.
Vi tillhandahåller kvalificerade innehållstjänster och copywriting.

KONTAKT

Soft reklambyrå AB
Triewaldsgränd 2

111 29 Stockholm, Sweden

Telefon: 08-411 94 10

info@soft.se

  • Vit Instagram Ikon
  • White Facebook Icon
  • White Vimeo Icon
  • Vit Edin Ikon
  • Vit Pinterest Ikon

© 2019 Soft reklambyrå

bottom of page