top of page

Kollektiv intelligens är rätt soft

Influence önskade en mindre mångordig ny webbsajt och ett fräschare formspråk än det gulsvarta Mekonomen-lika de hade före Softs redesign. Vi ritade en ny logotyp och tog fram ett koncept med emotionella handritade budskap som vi självständigt hittade på och skrev efter att ha intervjuat medarbetarna och dubbelexponerade bilder som kombinerade människor och arkitektur och natur och fritid för att gestalta människans som en integrerad helhet. Influence nya design och webbsajt

Ett tydligare tjänsteerbjudande Managementbolaget Influence behövde modernisera tilltal och webbsida och förtydliga sitt tjänsteerbjudande. Den tidigare sajten var gul-svart och signalerade inte högkvalitativa tjänster från välutbildade konsulter med ett unikt erbjudande. Vi intervjuade ledningen, skrev om alla texter, bytte färger och ritade en ny logotyp och tog fram ett koncept med emotionella handritade budskap och dubbelexponerade bilder. Bildspråket baserades på dubbelexponeringar mellan natur och kultur för att åskådliggöra Influences professionalism och humanism och för att åskådligöra deras underliggande filosofi baserad på forskning om kollektiv intelligens.

En soft sajt Vi utvecklade en ny webbsajt baserad på konceptet vi tagit fram, skrev alla texter till sajten och skapade samtliga budskap. Vi designade och producerade mallar i Powerpoint och Word samt en digital grafisk profil. Senare har vi löpande uppdaterat sajten och designat trycksaker till event och mässor.

Behind the scenes-bilder från Softs skissande och tecknande

De färdiga resultaten

Om Influence

Influence är ett unikt svenskt managementföretag med fokus på gruppdynamiska processer och kollektiv intelligens. Företaget startades av några vänner som tidigare arbetat tillsammans på börsnoterade IT-konsulten Connecta där de lyckades med en imponerande turnaround med hjälp av sina egenutvecklade metoder baserade på handelsforskaren och Influence-medarbetaren Philip Runstens forskning. Influence har kontor i Stockholm och ett 40-tal medarbetare.

Prenumerera —

Beställ vårt nyhetsbrev

Shop
Kommer snart! Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att se när vi kommit igång.
bottom of page