top of page

En mer inbjudande konsultverksamhet

HUI Research är Softs för närvarande äldsta kund. Vi har samarbetet sen det förra årtusendet. När HUI, Handelns Utredningsinstitutet, 2011 gick samman med TUI, Turismens Utredningsinstitut, och blev HUI Research hade de en utmaning i att skapa ett mer inbjudande konsultföretag och ta positionen som kunskapsledare beträffande handel- och turismfrågor. Från bankblått till ljusrött Soft vann anbudet att skapa ny logotyp och nytt profilprogram och tog fram en ljust röd logotyp där H:et och U:et skars för ta emot ett maximalt ljusinflöde från ovan. Färgvalet och hela färgpaletten kom att bli fjärran HUI:s tidigare bankblå skepnad. Bildspråket moderniserades och vi skapade en enhetlig färgskala i en karakteristisk beige ton som återfinns på alla bilder förutom Årets Julklapp och Årets Smultron. Vi designade också mallar för rapporter, offerter och affärskorrespondens, producera ett enklare videointro, designa rollups, skriva och producera en ny affärspresentation i Flash, skapa design och innehåll till en ny webbplats på svenska och engelska till vilka vi skrivit merparten av allt textinnehåll, samt genomföra en satsning i sociala medier på Facebook och Twitter.

Soft design gav effekt Våren 2012 tillfrågades vi om vi kunde bistå HUI Research att paketera deras pris till den svenska turistbranschen som skulle fungera som en motsvarighet till det officiella priset Årets Julklapp som HUI Research utnämnt sedan 1988 och som t o m återfinns på Nordiska museet. Soft kom på uttrycket Årets Smultron och designade en logotyp. Årets Smultron har delats ut vid tre tillfällen och Soft har bistått med paketering, design och texter vid samtliga tillfällen. Första året med Softs nya sajt och designmaterial ökade HUI Research sin omsättning med 50 procent. Enligt dem själva har flashpresentationen varit en central enskild produkt som drivit mycket försäljning och imponerat på potentiella kunder och intressenter. Besök HUI Researchs sajt

Prenumerera —

Beställ vårt nyhetsbrev

Shop
Kommer snart! Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att se när vi kommit igång.
bottom of page