DIGITAL DNA

Soft sajter är användarvänliga och enkla att navigera i. De är dynamiska till form och innehåll och ger en rik multimediaupplevelse med animeringar och video.

test

EN SOFT WEBBYRÅ SEDAN 2005

I mitten av 2000-talet förbättrades internetuppkopplandet med bredband och datorerna blev starkare och programmen stabilare. Först då gick det att genomföra IT-boomens löften från millenieskiftet. Soft har varit reklambyrå sedan 1998 men 2005 blev vi i huvudsak den webbyrå vi alltjämt är.

Sedan 2011 har alla sajter Soft designat och utvecklat varit i HTML5 och med s k responsive webbdesign för att ge användaren en optimal upplevelse oavsett om man använder smartphone, surfplatta eller dator.

Rörligt men aldrig rörigt

Även om vi arbetar responsive anstränger vi oss att inte enbart tillhandahålla s k flat UI som varit populärt under 2010-talet. Vi tror att de flesta sajtbesökarna faktiskt önskar något mer än scrollbara PDF:er som blivit så vanliga på webben. Därför adderar vi alltjämt video och hoveranimerade element med JavaScript och .gif m m för att skapa en rik användarupplevelse och locka ögat till innehåll som behöver tydliggöras.

Vi har designat och producerat corporatesajter åt bl a Influence, Defens, SatPoint och Narrative i responsive webbdesign och gjort kampanjsajter åt TeliaSonera, Alfa Laval och EMC m fl.

loop_webb

Omfattande webbprojekt

Under det sena 00-talet gjorde vi många pan-nordiska kampanjsajter åt stora IT-företag som VMware och EMC i Flash. Ett par mycket omfattande sajter om kaffe åt Arvid Nordquist och Classic, med flera animeringar och mycket video, och en sajt med 3D åt Anticimex om fukt- och vattenskador i villamiljöer.

Vi designade och programmerade t o m ett komplett intranät i Flash åt PUB med ett egenutvecklat CMS och mängder av funktioner som också fanns på sajter som Projektplatsen och Facebook. Vi utvecklade ett komplett verktyg för hantering av skyltmaterial åt PUB som kapade deras ledtider radikalt och löste ett layoutproblem de haft i flera år. Vi skapade till och med en mejlklient i Flash integrerad med intranätet, något vi bara hade sett ett universitet i Paris lyckas med tidigare. Allt utvecklade vi helt självständigt. Soft style. Det är fortfarande det bäst designade intranätet vi någonsin sätt och något vi var mycket stolta över.

Med bättre webbläsare, CSS-utveckling och teknisk fortbildning kom vi att genomföra ett par större webbprojekt för stora företag som TeliaSonera och Kährs m fl. Vi utvecklade vårt HTML och sedemera vårt HTML5-erbjudande. Vi certifierade oss för SiteCore och lärde oss .net som komplement till webbkunskaperna vi länge haft inom PHP och MySQL. Soft har utvecklat sajter och integrerat dem i WordPress och SilverStripe sen 2008. Efter 2013 har samtliga sajter vi utvecklat och levererat varit WordPressajter utom HUI Research sajt i Litium.

soft_cam
ÄR DIN SAJT RESPONSIVE?

Den mobila accessen till webben växer snabbt. Ute i världen är det fler och fler som får internetaccess med smartphones och surfplattor, får att de ska få en vettig användarupplevelse behöver din sajt vara responsive. Vi kan bistå dig med detta eller med andra digitala lösningar online. 

knapp

SOFT PROJEKT